Zoeken jullie in de vakanties nog een leuke activiteit voor jullie kinderen?

Zijn zij dol op paarden en de boerderij? Zinvol Buiten organiseert in elke schoolvakantie  ‘dolle dierendagen’!

Een hele dag vol boerderijpret en dierenplezier!  Een greep uit het aanbod: alle dieren eten geven, knuffelen en verwennen, lekker koken voor de dieren, pony’s poetsen, ponyritje, parcours bouwen met de shetlanders, gaan wandelen met de mini pony’s en de hond, konijntjes knuffelen, dierenbeeldjes schilderen,  stokpaardjesrace, cupcakes versieren, spelen in de stro speelstal, trampoline, springkasteel, rondcrossen op de gocarts, spelen in de speelcaravans …  en nog veel meer!

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar. (We hanteren de leeftijd van 4 jaar strikt.)

Inschrijven en meer info: 0486 40 40 82 of zinvolbuiten@telenet.be

Wanneer?

Krokusvakantie:
– 15 februari
Paasvakantie:
– 9 april
– 10 april
Zomervakantie:
– 4 juli
– 5 juli
– 9 juli
– 10 juli
– 18 juli
– 1 augustus
– 8 augustus
– 19 augustus
– 20 augustus
– 26 augustus
– 27 augustus

Kostprijs:

Voor een hele dierendag van 9u tot 16u : 40 euro per kind , tussendoortjes en water inbegrepen.

Themadagen “Op stap met Pippi Langkous”

Wat? 

We bieden ook themadagen aan waarin we naast het recreatieve karakter ook meer inhoudelijke thema’s zitten verweven. Sommige kinderen vinden het fijner om in een kleiner groepje activiteiten te doen en hebben meer nood aan individuele aandacht.

We willen tijdens deze dagen in samenwerking met onze dieren bekijken hoe we jullie kind kunnen laten groeien: we werken rond weerbaarheid en zelfvertrouwen en willen hun veerkracht stimuleren. Maar bovenal willen we hen een super fijne dag laten beleven waarin ontspanning centraal staat en waarin we heel spelenderwijs en ervaringsgericht aan de slag zullen gaan.

En wie kan ons hier beter de weg in wijzen dan onze welbekende ‘Pippi Langkous’? We willen tijdens deze dagen haar voorbeeld volgen en willen samen met jullie kinderen inzoomen op enkele belangrijke ‘Pippi levenswijsheden’.

  • Pippi wijsheid 1: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’: probeer nieuwe dingen en wees niet bang om te falen. Kom eens uit jouw comfortzone en probeer eens iets nieuws.
  • Pippi wijsheid 2: ‘Ik let er niet zo op dat het precies gaat zoals het hoort’: Hoezo moet alles gaan zoals het ‘hoort’? Ga af op wat je gevoel zegt, blijf nieuwsgierig en wees innovatief. Pippi leeft volgens haar eigen regels en doet waar zij zelf zin in heeft. Dat dat soms een beetje raar is, vindt ze helemaal niet erg.
  • Pippi wijsheid 3: ‘Loop maar door, ergens kom je toch’. Geloof in jezelf en geef niet op. Wat je ook doet en waar je ook mee bezig bent alles komt goed en leidt tot iets moois. Of niet – en dan is het ook goed, want je hebt het in ieder geval geprobeerd.
  • Pippi wijsheid 4 : ‘Als je hart maar warm is en klopt zoals het hoort, dan lijd je geen kou’. Je moet mensen liefhebben zonder te oordelen. Laat mensen in hun waarde en vergeet hierbij jezelf niet.
  • Pippi wijsheid 5: ‘Ik weet een school waar ze de hele dag pretles hebben’. Uiteindelijk  draait het leven erom dat je plezier kan halen uit de dingen die je doet, of dat nu fijne of minder fijne dingen zijn.

We hebben dan geen echte Villa kakelbont  maar we hebben wel een setting waar je dezelfde sfeer kan opsnuiven: een heerlijke plek midden in de natuur en tussen de dieren waarin jullie kinderen naar hartenlust kunnen spelen, oefenen en gewoon ‘zichzelf’ kunnen zijn. We willen hen hier heel laagdrempelig stimuleren om hun eigen krachten en talenten te ontdekken Elk kind is uniek en kan groeien vanuit eigen mogelijkheden en talenten. Wij willen hen hier samen met onze dieren heel graag spelenderwijs in begeleiden en stimuleren.

Steeds een hele dag van 9u tot 16u.

Maximum 12 kinderen. Doorheen de dag delen we de groep voor sommige activiteiten in twee kleinere groepjes in van 6 kinderen.

Voor wie?

Voor kinderen van  6 tot 12 jaar (We kunnen opdelen naargelang leeftijd)

Wanneer?

Paasvakantie: 13 april

Zomervakantie: 7 en 12 juli

1 en 9 augustus

Kostprijs?

50 euro per dag van 9u tot 16u.

Tussendoortjes, water, verzekering, alle knutsel/werkmaterialen en professionele begeleiding inbegrepen.

Meer info en inschrijven:

zinvolbuiten@telenet.be
0486 40 40 82

(GROOT)OUDER-KIND-HALVE DAG: 

Wil je graag eens een halve dag op een ontspannende manier quality time doorbrengen met je (klein)zoon of (klein)dochter? Maar ga je  niet graag naar een drukke dierentuin of speeltuin? Dan is een halve dag dierenplezier op Zinvol Buiten een ideale activiteit.
Gewoon even samen genieten en ontspannen tussen de dieren, samen leuke activiteiten doen op de boerderij …

Wanneer?

Momenteel bieden we deze activiteit niet aan.
Er staan (nog) geen nieuwe data gepland.
Ook kinderen met extra zorgbehoeften welkom.
Meer info en inschrijven:
zinvolbuiten@telenet.be
0486 40 40 82
www.zinvolbuiten.be